Test

duminică, octombrie 27, 2013

Pregatiri de Black Friday 2013

Desi mai este inca o luna  pana la Black Friday, pregatirile pentru marele eveniment au inceput deja de ceva timp. Comerciantii vor sa fie bine pregatiti si sa nu mai repete greselile de anul trecut, pentru a multumi un numar cat mai mare de clienti, ceea ce implica, automat, un profit mai mare decat cel precedent.
Cand pica Black Friday in Romania?
Nu exista diferente intre SUA si Romania privind ziua in care va fi Black Friday (poate doar de fus orar), astfel ca si noi vom sarbatori Black Friday tot in ultima zi de vineri a lunii noiembrie, intocmai ca americanii. Reducerile se vor continua cu siguranta de-a lungul intregului weekend si, in functie de stocurile disponibile, fiecare va putea sa isi achizitioneze produsul sau produsele mult dorite.

Cum ne pregatim de Black Friday 2013?
Avand in vedere rapiditatea cu care se desfasoara tranzactiile online, viteza cu care se epuizeaza stocurile produselor la care sunt reduceri mari, nerabdarea si entuziasmul oamenilor cand vine vorba de promotii, ar fi bine sa te pregatesti temeinic pentru ziua de Black Friday 2013. Trebuie neaparat sa stii dinainte ce iti doresti, care ti-e bugetul, de pe care site ai dori sa cumperi, care iti sunt prioritatile si, de asemenea, cum sa depistezi daca o reducere este cu adevarat reducere sau doar o pacaleala. Pentru a iti putea da seama daca faci intr-adevar o afacere buna cumparand un anumit produs de Black Friday, trebuie sa studiezi dinainte piata, adica sa verifici ofertele de pe mai multe siteuri care te-ar interesa si care iti prezinta incredere, pentru a vedea care sunt preturile sau promotiile si incotro se indreapta acestea. S-a vehiculat de multe ori ca preturile sunt umflate cu cateva zile inainte de Black Friday, tocmai pentru a putea avea de unde sa fie reduse cu procente ametitoare, care sa fure ochii si “luciditatea” clientilor.

Cum se pregatesc marile magazine de Black Friday 2013?
Avand in vedere ca Vinerea Neagra a devenit foarte populara in Romania si mai toata lumea, de la adolescenti pana la cei de varsta a treia, asteapta cu nerabdare acest eveniment, comerciantii au inceput sa se pregateasca din nou, pentru a evita esecurile de la editia Black Friday Romania 2012 si pentru a avea profituri cat mai mari.

Oficialii eMag declara ca au investit peste 300.000euro in infrastructura proprie, astfel incat sa previna situatii ca servere picate din cauza unui numar prea mare de accesari, cum s-a intamplat anul trecut. Acestia preconizeaza ca amploarea Black Friday Romania 2013 va fi cel putin de 2 ori cat cea de anul trecut, capatand proportii spectaculoase, astfel ca asteptam de la eMag promotii deosebite, oferte demne de piata americana si un uptime cat mai mare.

Agentia de eCommerce ContentSpeed a oferit in noaptea de joi spre vineri produse in valoare de 20.000 lei cu discount de 100%, mai exact gratuit, tocmai pentru a testa capacitatea serverelor de a mentine siteurile online in cazul unui numar foarte mare de accesari, dar si pentru a oferi popularitate, vizibilitate clientilor sai. Siteul pe care au fost oferite acele produse gratuit a picat insa aproape de ora 00:00, dar in cateva minute totul a revenit inapoi la normal.

Avand in vedere ca si un minut de offline in asemenea momente poate inseamna cateva mii de euro, ar fi bine ca serverele marilor magazine sa reziste avalansei de clienti, angajatii sa fie capabili sa gestioneze numarul mare de comenzi, astfel incat sa nu existe intarzieri sau comenzi incurcate si promotiile sa fie intr-adevar unele ademenitoare, caci altfel romanii isi vor pierde din nou increderea in acest eveniment, iar siteurile vor putea remarca rapid o scadere a numarului de clienti si a popularitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu