Daca nu ai facut un backup in cloud, iti poti aduce inapoi numerele de telefon sterse in 5 pasi
Avantajul smartphone-urilor de astazi e ca permit stocarea contactelor in cloud. Cea mai usoara metoda pentru utilizatorii Android e sa-si salveze contactele cu ajutorul Google. Exista insa si persoane care nu doresc sau nu stiu sa faca asta. Cartelele SIM 2G nu pot stoca mai mult de 250 de contacte, iar cele 3G au o limita de 500 de numere de telefon. Dar capacitatea scade dramatic daca in dreptul fiecarui contact ai salvat mai multe numere, adrese de mail sau alte detalii.
La fel de adevarat e ca un dezastru se poate intampla oricui. Cartela SIM se poate defecta, telefonul se poate bloca, iti poti sterge contactele din greseala sau poti sa revii la setarile din fabrica fara sa iti dai seama ca pierzi toate datele din el. Aici intra in rol unul din cele mai bune programe posibile: Android Phone Geeker. Acesta poate recupera contacte sterse de pe majoritatea telefoanelor, de la Samsung, HTC, LG, Motorola, Sony, Huawei, Lenovo, etc.
Exista insa o conditie de baza: trebuie sa ai root pe telefon. Procesul de rootare e specific fiecarui telefon si duce la pierderea garantiei. Daca vrei totusi sa faci asta, forumul XDA Developers e cea mai buna resursa de documentare.
Odata ce ai reusit sa faci root, trebuie sa iti conectezi telefonul la un PC cu ajutorul unui cablu USB. Activeaza apoi modul “Depanare USB” (USB debugging) din Setari – Optiuni dezvoltator. Verifica apoi sa ai instalate driverele USB pe computer. Si acestea sunt specifice fiecarui brand si pot fi gasite in general pe site-ul producatorului.
Descarca apoi si instaleaza Android Phone Geeker pe calculator. Programul costa 20 de dolari, dar poti folosi varianta gratuita de incercare. Odata instalat, programul se va conecta la smartphone-ul tau, va scana si va afisa apoi toate contactele si sms-urile sterse. Bifeaza contactele pe care vrei sa le recuperezi si apoi apasa pe butonul “Recover”. Va trebui sa selectezi un folder in care sa le salvezi. Tot ce trebuie sa faci apoi e sa le importi in telefon si sa iti faci o copie in cloud pentru a evita pe viitor o asemenea situatie :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu