Test

joi, noiembrie 26, 2015

Cum îți protejezi tableta și notebook-ul pe timp de iarnă

Cei care doresc să își protejeze notebook-ul sau tableta în anotimpul rece trebuie să urmeze câteva sfaturi utile pentru a păstra performanța dispozitivului la nivel optim.

Iarna se apropie cu pași repezi, iar în astfel de condiții, dispozitivele electronice pot fi vulnerabile dacă nu vă luați anumite măsuri de siguranță. În primul rând, trebuie să țineți cont de faptul că notebook-urile și tabletele necesită temperaturi moderate pentru a funcționa la performanțele optime ale sistemului. În general, astfel de informații sunt disponibile în manualul de instrucțiuni. Pentru a beneficia de o siguranță mai mare, cel mai bine este să evitați temperaturi mai mici de 5 grade.

Nu numai performanța are de suferit de pe urma temperaturilor scăzute, dar și capacitatea bateriei scade semnificativ. Odată cu reîncărcarea notebook-ului la temperaturi scăzute, sub cinci grade Celsius, durata procesului de încărcare este extinsă considerabil. Prin urmare, este important ca înainte de toate să încălziți notebook-ul lent, la temperatura camerei, după ce a fost ținut la temperaturi mai scăzute, și doar apoi să reîncărcați bateria.

Nu trebuie să uităm nici de pagubele care pot fi produse de schimbările bruște de temperatură. Odată ajunși într-o încăpere caldă cu un laptop care a stat o perioadă de timp în frig, nu este indicat să-l aprindeți imediat. Fenomenul de condens generează picături de apă care pot produce leziuni nedorite ale hard disk-ului și pot duce chiar și la pierderi de date.

În ultimul rând, laptop-urile nu ar trebui să fie transportate sau depozitate fără protecție, ci doar în huse sau genți căptușite. Câteva ore în mașina rece pot afecta funcționarea dispozitivului, dacă acesta nu este protejat. În cazul în care depozitarea în frig pe perioade mai lungi de timp este inevitabilă, se recomandă scoaterea bateriei din aparat și depozitarea acesteia într-un loc încălzit.

Poti cumpara Laptop-uri sau NoteBook-uri de aici Tablete de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu